festival música als masos


Música als masos és un festival de petit format que ofereix una programació de música de cambra durant els tres primers caps de setmana de juliol. Els concerts són d'uns 50 minuts sense pauses, per a un públic d’entre 40 a 60 persones, i clouen amb una degustació de vi del celler Vinyes dels Aspres. 

 

Com el seu nom indica, els concerts es duen a terme en sales de masos i cases garrotxins que s'utilitzen com a petits auditoris per poder oferir una experiència més enllà de la música: lligar l'audició d'un concert amb la visita d’un patrimoni arquitectònic privat i la degustació d’un vi selecte.

  • La proximitat.- El fet de ser un festival de petit format possibilita escoltar els músics a una distància curta poc usual en aquest tipus de concerts, que millora l’experiència tant des del punt de vista acústic com des del visual. Aquest fet és especialment rellevant pel tipus de música que es fa, amb instruments acústics on no hi actua cap intermediari sonor.
  • El patrimoni.- Comptar amb emplaçaments emblemàtics fa possible conèixer i apreciar un patrimoni privat que, sense un esdeveniment com aquest, no es podria visitar. El festival és possible gràcies a la implicació dels propietaris dels masos, que cedeixen els espais d’una forma desinteressada. Tot plegat contribueix a la promoció del patrimoni garrotxí i la presa de consciència d'aquest llegat. 
  • El vi.- La degustació del vi del Celler Vinyes dels Aspres ofereix l’oportunitat de descobrir un vi del país i propicia la conversa entre el públic i els músics.